Ko se prenosnik pregreva

 v nasveti

Vsi prenosniki se segrevajo med delom. Toda kdaj se prenosnik pregreva? Se vaš prenosnik večkrat nepričakovano zaustavi? To je lahko znak večje težave. Prenosniki so zasnovani s tipali, ki preprečujejo, da bi pregrevanje povzročilo škodo. Pogoste zaustavitve so lahko znak tehničnih težav.

Preverite ventilator prenosnika.

Vsi prenosniki imajo ventilator za odvajanje odvečne toplote. Poiščite odprtino ventilatorja in ji približajte roko. Čutiti bi morali, da iz nje prihaja topel zrak. To pomeni, da sistem za upravljanje toplote deluje pravilno. Če ven prihaja zrak, ki ni tako topel, to lahko pomeni, da se je na ventilatorju nabralo veliko prahu, ki zmanjšuje zmogljivost ventilatorja. Če se ne bojite odpreti prenosnika, lahko v njem najdete ventilator. Očistite ga s pihanjem ali s pršilecem zraka, ki ima močan pritisk zraka za čiščenje umazanije, prahu in drugih delcev. Če niste zadovoljni s takšnim vzdrževanjem, se obrnite na dober računalniški servis, kjer bodo poskrbeli za to težavo. (Povejte jim, da se vam zdi, da le potrebuje temeljito čiščenje.)

S podstavkom za prenosnik vam bo hladno in udobno v naročju.

Ker se delovni prenosniki segreva med delom, uporabite podstavek za prenosnik, da bi lažje nadzorovali toploto in vzdrževali udobje. Prenosni podstavki za prenosnike koristijo poslovnim potnikom, saj jim olajšajo delo na letališčih in v hotelih.  Podstavek za prenosnik GoRiser™ je opremljen z ventilatorji za hlajenje, ki pomagajo prezračevati prenosnik, in tehnologijo SoftShock, ki nudi mehkejšo blazino za vaše naročje.

 

Drugi modeli, kot je podstavek za prenosnik I-Spire Series™, so idealni za domače uporabnike z značilnostmi, kot so preklopne prednje noge, ki držijo prenosnik na mestu, in so zato udobnejši za tiste, ki uporabljajo prenosnike na zofi ali v različnih nagnjenih položajih.

Prenosni podstavek za prenosnike je odlična rešitev za dobro počutje, ko delate na poti ali doma.

Maja Rihar

Dobra pisarna

Vir: When A Laptop is Too Hot To Handle, Fellowes

Maja Rihar
Sem Maja Rihar. Strokovnjakinja za dobro počutje v pisarni, podjetnica, organizatorka dogodkov, bloggerka, žena in mati dveh otrok. Bi se radi počutili dobro v vaši pisarni? Pri tem vam lahko pomagam. Vsak dan z uspešnimi podjetniki, podjetnicami in z naprednimi podjetji iščem inovativne rešitve kako v pisarni ustvariti dobro počutje.
Priporočeni nasveti

Napišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.