AKTIVNO DOBRO DELAJTE – GIBANJE SEDE IN STOJE

 v nasveti

Kaj bi vaša miza povedala o vas?

Neurejena Nina ima slabe navade in zato nima vsega pod nadzorom. Kljub temu si zasluži veliko občudovanja za način, kako se poskuša spraviti v red. Nina ima plemenite namene, vendar je še prostor za napredek.

Ob tolikih stvareh na mizi mora pogosto brskati med kupi papirjev, da najde pisalo, pomnilniško kartico, pomemben dokument ali celo malico!

Dobro je, da uporablja podstavek za monitor, da lahko dvigne zaslon na najudobnejšo višino za gledanje. Vendar pa žal ne sedi vzravnano, čeprav ima podporo za hrbet. Ker ne uporablja počivala za noge, se tako resnično muči doseči pravilno držo.

Daj no, Nina, čas je, da začneš aktivno dobro delati! 

 

Luka sedi tako ležerno, da je že skoraj v vodoravni legi. Neurejena miza ga ne moti in jo prav z veseljem deli z zvrhanim kupom map, zmečkanim papirjem, praznimi skodelicami, polomljenimi pisali in umazanimi krožniki. Kdo ve, kako mu tam sploh uspe kaj narediti.

Luka živi vse prej kot zdravo, njegovo lenobno obnašanje pa občasno zelo vpliva na njegovo delo. Ne zdi se mu smiselno uporabljati počivala za noge in podpore za hrbet, da bi udobno sedel za mizo, temveč si raje s kupom knjig podloži zaslon in namesti blazino na naslonjalo za hrbet. To pa je tudi vse, kar naredi.

Ne sedite ležerno kot Luka … Začnite aktivno dobro delati!

 

 

Zdravi Zdravko je vsem v pisarni za zgled. Njegova miza je dejanski odraz njegovih visokih standardov.

Zdravkova miza je njegovo svetišče – brezhibno delovno okolje, ki je skrbno urejeno in neverjetno učinkovito za zdravo in uspešno delo. Vse, kar potrebuje, je enostavno na dosegu roke, poleg tega pa ima vse potrebne ergonomske podpore, ki mu zagotavljajo pravilno držo za udobno delo in ohranjanje zdravja.

Četudi si njegova miza zasluži najvišjo nagrado za ergonomsko odličnost, si Zdravko še vedno vzame čas za redne kratke premore, med katerimi dela vaje za noge. Želimo si le, da bi vsake toliko tudi skuhal kavo!

Zgledujte se po zdravem Zdravku in začnite aktivno dobro delati!

 

Raztresena Rebeka živi hitro in je vedno v gibanju. Ker dela na poti, to lahko pomeni deljenje mize v pisarni, souporaba delovne mize, delo na vlaku ali prebiranje sporočil, poročil in predstavitev v hotelski sobi.

Zaveda se pomembnosti zdravega načina dela, vendar ga izredno težko udejanji. Kjer koli dela in kakršno koli mizo uporablja, tam vedno vlada popolna zmešnjava. Papirji so razmetani vsepovsod, skodelice kave pa se hladijo, medtem ko je Rebeka sključena nad prenosnik in čuti zbadajočo bolečino v vratu, hrbtu in zapestjih. Ni čudno, da je vedno pod pritiskom. Če bo nadaljevala s takšnim načinom dela, ji to lahko prinese resne težave, ki bi lahko pustile dolgotrajne in boleče posledice.

Ne bodite raztreseni kot Rebeka … Začnite aktivno dobro delati!

Maja Rihar

Dobra pisarna

Vir: Fellowes

Maja Rihar
Sem Maja Rihar. Strokovnjakinja za dobro počutje v pisarni, podjetnica, organizatorka dogodkov, bloggerka, žena in mati dveh otrok. Bi se radi počutili dobro v vaši pisarni? Pri tem vam lahko pomagam. Vsak dan z uspešnimi podjetniki, podjetnicami in z naprednimi podjetji iščem inovativne rešitve kako v pisarni ustvariti dobro počutje.
Priporočeni nasveti

Napišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.