Delo s prenosnikom lahko škodi našemu zdravju

 v nasveti

Prilagoditev prenosnika za vsak proračun.

Nič več izgovorov. Odločitev, da delaš s prenosnikom iz postelje ali kavča je tvoja.

Ali ste eden izmed milijonov ljudi, ki delate od doma in ugotavljate, da je vaš osebni računalnik v službi zamenjal prenosnik?

Prenosnik je čudovit izum sodobne tehnologije. Rešuje nas, da smo lahko bolj fleksibilni pri svojem delu, saj ga lahko vzamemo s seboj povsod. Z njim lahko delamo v službi, doma in na poti. Se strinjate?

Danes za mnoge od nas delo od doma postaja realnost. Izbira prenosnika za delo od doma nas pri tem na eni strani rešuje, saj lahko delamo z njim tudi na drugih lokacijah, na drugi strani pa škodi, saj ob napačni uporabi na dolgi rok trpi naše zdravje.

Ljudje radi pademo v delo in pozabimo nase. Večino časa delo lovimo in ga nimamo pod kontrolo. Delo nas povsem prevzame. Takrat nas ne zanima, kako sedimo in kakšna je naša telesna drža. Pomembno nam je le,  da delo zaključimo. Pri ohranjanju svojega zdravja moramo biti previdni in delovati premišljeno, kajti od njega je odvisna kakovost našega življenja.

Obstaja šest razlogov, zakaj dolgotrajna uporaba prenosnika iz postelje ali kavča škodi vašemu hrbtu, vratu, rokam in vidu, ki jih žal nevede večina od nas ne pozna. Zaradi njih prilagoditev ni mogoča brez ergonomskih pripomočkov.

1. Zaslon in tipkovnica sta v enem kosu, zato nam ne omogočata prilagoditve.

2. Zaslon je manjši, zato slabše vidimo.

3. Tipkovnica in miška sta manjši, zato težje tipkamo.

4. Prenosnik se pregreva na kolenih. To ni dobro za prenosnik in naše telo.

5. Pri prenašanju obremeni naš hrbet.

6. Ko ga uporabljamo več sedimo.

Če želite vedeti več o šestih razlogih ter dobiti preverjen način za to, kako postaviti prenosnik v prostor in se mu prilagoditi, potem se udeležite našga e-izobraževanja Zakaj prenosnik dolgoročno škoduje zdravju?.

Ko delamo s prenosnikom dalj časa, brez prilagoditve ergonomskim standardom, torej iz postelje ali kavča, obstajajo večja tveganja za  bolečine v hrbtu, napetost v vratu, pritisk v zapestju in težave z očmi. Če bolečine ne čutimo takoj, to ne pomeni, da je tak način dela dober. Najprej se pojavi težava, ta se kasneje lahko razvije v bolečino in poškodbo. Tovrstna uporaba prenosnika lahko škodi tudi našim očem in obremeni naše telo.

Rešitev za zdravo delo s prenosnikom je prilagoditev prostoru in telesu. Tako boste že vnaprej izločili vse nevarnosti, ki vam lahko povzročijo tveganje za vaše zdravje. Za vas smo pripravili tri rešitve, ki jih uporabljajo naše stranke. Za boljšo predstavo o investiciji prilagoditve smo za vas dodali tudi cene.

1. rešitev =  tipkovnica in miška, cena od 20 do 40 EUR.

2. rešitev =  prenosnik delovna postaja, cena 101,03 EUR + tipkovnica in miška cena 20–40 EUR = cena od 121,03 do 141,05 EUR.

3. rešitev = stojalo za prenosnik Mern cena 22,50 EUR + tipkovnica in miška cena 20–40 EUR = cena od 42,50 do 62,50 EUR.

Za prilagoditev si lahko privoščimo malo kreativnosti in jo naredimo že z zelo majhno investicijo, in sicer z nakupom tipkovnice in miške (1. rešitev).

Naj delo s prenosnikom ne postane tvoja draga napaka, v smislu drago zdravje.

Zdaj je čas za prilagoditev in premišljeno delo s prenosnikom!

Maja Rihar

Maja Rihar
Sem Maja Rihar. Strokovnjakinja za dobro počutje v pisarni, podjetnica, organizatorka dogodkov, bloggerka, žena in mati dveh otrok. Bi se radi počutili dobro v vaši pisarni? Pri tem vam lahko pomagam. Vsak dan z uspešnimi podjetniki, podjetnicami in z naprednimi podjetji iščem inovativne rešitve kako v pisarni ustvariti dobro počutje.
Zadnje objave

Napišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.